dilluns, 19 de maig del 2008

ALEX FINISHER A L'IRONCAT

Aquí teniu el reportatge k vam poder fer d'una jornada inolvidable així com la crònica d la cursa feta pel mateix alex.



LA CRÒNICA: " JA SÓC FINISHER"

Suposo que molts ja sabeu que vol dir, finisher s'anomena a aquell triatleta que acaba un Ironman, 3.800 m. nedant, 180 km amb bici i una marató ( 42.195m.) corrent. El dissabte dia 17 de maig es va fer l' Ironman de l'Ampolla, l'Ironcat, vaig acabar-lo amb 11h 31' 02". Però tot té un inici, aquest es fa molts anys quan veia a la revista Ciclismo a Fondo ( on estic subscrit des de l'any 1985), les proeses de Mark Allen, Scott Molina i Greg Welch per Hawaii, flipaba amb les 9 hores d'entreno que feien per baixar de les 9 hores a l'Ironman.
Van passar els anys i un dia d'agost del 2000 després de anar a una boda, amb juerga, café , copa i puro, abans d'anar a dormir vaig ficar la tele i feien el triatló olimpic de les olimpiades, allí vaig alucinar en veure a Olivier Marceau, anaba escapat al segment de correr, no se li podia marcar cap més muscul al cos, era la perfecció atlètica. Jo volia se com ell, (potser era efecte de l'alcohol), un any després mig en broma decideixo anar al triatló olimpic que es feia a Riba-roja (1' 5 nedant, 40km bici i 10 km corrent), entreno tres dies a l'aigua, hem deixen un neopreno i a correr. A l'aigua, ho passo fatal, surto en 45' de l' aigua, encara que remonto amb la bici i faig un bon parcial corrent a 4'20"/km. Acabo amb 2h42'.
Passa el temps i hem dedico a escalar i un any a corre Raids. Potser fruit de les dos últimes expedicions on no tenim bons resultats ( l'última amb costella trencada ) decideixo que ja que ha baixat una mica la motivació per escalar, tinc una bici nova i els companys estant fanàtics amb correr, que el 2008 serà l'any de l' Ironman, aquella prova que sempre havia somiat mirant les revistes però que mai m'atrevia a fer.
Començariem amb cap, es a dir, 8 mesos abans, gràcies a J.A.Rius coneixo a Rafa Flores, entrenador d'atletisme d'Ascó, antic triatleta i subcampió mundial de quadriatló (natació,caiac,bici i correr), ell hem guiaria, seria el meu "sensei" cap a l'objectiu de ser finisher.
En aquest temps ( 37 setmanes ) faig 4.353 km amb bici, 1137 km corrent i 65' 3 km nedant. Hi ha setmanes que entreno fins 15h. Participo en 6 mitges maratons, 1 marató de muntanya, 1 marató de carretera, 2 duatlons de muntanya, 1 de carretera, 1 cross, 1 prova ciclista de 170km , a la cursa nadalenca, a la cursa de les escales i a un triatló ( no oficial ), crec que estic preparat pel gran dia.
Arriba el dia, la nit anterior ja no havia dormit gairebé i la del divendres tampoc, estaba nerviós, que hi farem. M'acompanya Albi, a l'Ampolla ens trobem amb Noio i amb Jose. Estant més fanàtics que jo, passaran un dia sota l'aigua, animant-me i aconsellant-me tota l'estona, això si esmorzant i dinant com a reis. També es troba Rafa Flores, sent el director a la part de la bici, que hem donà bons consells. Entro a la zona de boxes una mica tard, hem fico el body de triatló i força liquid per no llagar-me, el neopreno i caminant descalç cap a la platja, sortiriem a uns 200m de la zona de boxes. El minut abans de sortir hem fico "de pell de gallina " al ficar-se tots els triatletes aplaudint. Estic una mica davant, poc a poc les coses es ficaran al seu lloc, o sigui els peixos cap endavant i els "patos" com jo cap endarrera, es fa llarg però no etern, tinc temps per pensar en tot. Finalment arribo a port, passem entre mig dels vaixells i arribo a terra, surto marejat, hem trec el neopre i arribo a boxes, transició tranquila, hem fico el xaleco per la pluja ja que el cel està força negre. Començo fort, vaig passant a molta gent, quan trobo al primer en sentit contrari començo a comptar, quan arribo al que estar davant meu és el 130, (vaig sortir de l'aigua el 134 amb 1h32' 47"), segueixo passant gent, la primera volta a 35km/h de mitja , la segona baixo a 34km/h i la tercera a 33km/h, comencen a pessar els kms, l'aigua no para de caure, hi ha llocs on la carretera és tot un toll, menjo a cada volta i vaig bevent força liquid, finalment acabo els 180km en 5h47' a 31' 20 km/h, encara que amb la suma de les dues transicions dona 5h55', faig el 44 millor temps en bici i remonto fins la 63 posició. Una mica pitjor del que jom volia, però la veritat és que es va fer una mica llarg. Començo a correr amb anims, bastant sencer, la primera volta a una mica menys de 5' /km, la segona a 5' 15 ", però a la tercera tinc un "baixon" començo a notar-me "apajarat", passo per l'avituallament i agafo menjar camino 200m. i torno a correr, ho faré les altres 3 voltes que hem queden, necessitaba menjar, es fa una mica llarg però finalment arriba l'última volta, Albi m'acompanya els darrers 5 km, en un moment d'emoció decideixo apretar per tal de passar a uns quants que van devant, en un km en passem a 4, arribo a meta emocionat aixeco els braços com si hagues guanyat, és la meva victoria, petita però guanyada a pols. Saludo a Albi,Jose i Noio els agraeixo els anims, al igual que els d'Enric Labaila que també va venir a veurem, vaig cap a la zona de massatge, hem fa mal tot el cos, tanco els ulls, voldria dormir. Al arribar a casa pitjor, el mal és general, les llagues del coll couen, però miro la samarreta i veig IRONCAT FINISHER 08 i hem passen tots els mals.

4 comentaris:

Robert ha dit...

quina crònica mes emotiva...
admiro molt la teva capacitat de ficar-te nous reptes a la teva prolífica carrera esportiva.
aquest era un repte molt important i l'has aconseguit amb èxit, ja tens una mes que contar als teus nets.
ara a disfrutar-ho i a pel següent repte jefe!!!
salut i força!!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats Àlex.
Admirable de veritat, molt admirable.
A. Guiu.

Anònim ha dit...

Enhorabona crack!!! A veure amb quin nou repte ens sorprens. Hi ha actituds que mereixen tota recompensa, com aquesta: http://www.youtube.com/watch?v=8gm7XwtIJdM
(copieu el link i enganxeu-lo al navegador; mireu-lo, val la pena)

Anònim ha dit...

Enhorabona Alex!
Això si que és un repte!
Quina passada!!! M'imagino lo munt coses i sensacions que et van digué passar pel cap abans,durant i al final de la prova!
Ginés ("la Caixa" de Flix)