dilluns, 15 de juny del 2009

TRIATLÓ DE ZARAUTZ 13 / 06

Avui començaré la crònica pel final :

Temps total : 5h03'55" ( vs 5h04'24" del 2008)
Posició final : 213 de 410 finishers ( vs 224 del 2008 )
Dif. amb ENEKOMAN ( the winner) : 1h09' ( vs 1h13' del 2008)


Si per norma ja es incomparable el resultat en triatlons diferents, enguny realment tampoc puc comparar els resultats ni tan sols amb el mateix triatló de l'any anterior pq tant el recorregut de la natació com el de ciclisme eren lleugerament superiors en distància als del 2008, desprès us ho explico amb mes calma. Ja sabeu que Zarautz es la prova que preparo amb més "carinyo" i la que bàsicament me marca la planificació de la temporada, el meu objectiu enguany era baixar de les 5H si els recorreguts eren clavats. Al final no vaig poder baixar de les 5h com volia pero tenint en conte les modifacions dels circuits vaig acabar igual de content k si ho hagués fet, i més tening en conte com me va sortir la cursa, si a + a + hagués trencat la barrera de les 5h hagués sigut l'òstia !

Dels dies previs ja no us conto res, ja sabeu k tot lo k podia anar malament va anar malament dsd dx nit, la sensació d impotència quan veus k tot lo planificat se'n va al traste es dura, al final vam poder marxar dv a les 3 i pico justet per arribar a sopar allí dalt, res a veure amb lo previst i anant de cul els 3 últims dies, va ser una autèntica sort no deixar-no res "vital" a casa , però no son maneres d'anar pel mòn i molt menys d'arribar a la linea de sortida d'una prova a la que li havia dedicat tantes i tantes hores....

Anem a pams doncs ( no m'extendre en aspectes generals, per això ja teniu la crònica del 2008 on us explico una mica lo k es Zarautz...).

LA NATACIÓ:

















Nomès mirant la foto de dalt ja podeu observar les 2 novetats al sector de la NAT, per una banda enguany se sortia de la sorra en lloc de sortir de dins l'aigua (aprox uns 100 m +) i per una altra banda, com podeu observar la marea baixa coincidia amb la prova i a dif. de l'any passat era impossible passar pel mig de les roques que es veuen a la foto, o sigui k s'havien de vorejar per fora ( uns altres metres de pròpina k no sabría quantificar...). Una vegada dit això ja no hi ha més excuses, la natació va suposar una TORTURA per a mi, l'angoixa pel temps de tall me va fer estar "bloquejat" totalment tota l'estona, sense poder ni tan sols intentar nadar minimament decent, era un continuo pensar " no arribo, no arribo..." es una sensació dura i k dificilment trobaré en una altra prova jq no conec cap altra tan exigent amb els talls. No puc ficar mes excuses, ni cops, ni mar regirada ni res, de res, tan sols el meu agobio i el ser un negat a l'aigua. El resultat es que en una prova normal, nadant així surto de meitat enrere però aquí com la gent k nada pitjor ja no s'inscriu, el resultat es que quan surto jo de l'aigua nomès quedaven 20 bicis al boxes ! Al final i amb uns metres finals interminables ja que quan encares definitivament la platja les onades de cul eren mes fortes ( i tothom k ha nadat o remat amb onades de popa sap que l'ona t'espente,pero quan pasa et quedes en un clot d'aigua morta que es mes fondo quan mes gran es l'onada que ha passat ! els remadors segur que m'enteneu ! nadant et quedes absolutament clavat durant uns interminables segons, jo fins i tot juraria que anava enrere...), bueno lo que deia, al final me fico de peu en 51' i al estar la marea baixa encara me quedaven un centenar de metros amb l'aigua pels genolls fins arribar a les escales per pujar a boxes....entro en 53' i pico ( exactament igual que al 2008), com us he dit queden nomès 20 bicis, però això ho se ara mirant les classificacions pq en aquell moment no vaig veure més de 10 ! Tot i això i a pesar que la imatge es DESOLADORA, jo estic content pq durant molta estona vaig pensar de veritat que enguany no passaria el tall, es per això que quan arribo estic aliviat per treure'm un pes de sobre, i allí estan TOTS los meus i els dic " ara comença la meva cursa..." faig una T1 amb calma i "a por ellos"...

LA BICI:















Arribo al "meu" territori, enguany com quasi tots ja domineu la "jerga" ciclista i tots ja patiu de tant en tant damun una bici seré una mica més tècnic en los comentaris. El circuit de Zarautz es atípic dins el mundillo triatletic i jo diria que es VITAL coneixer-lo, de lo contrari pots acabar PLORANT damunt de la bici (no es lo meu cas k sabeu k el conec pam a pam !). A diferència de la majoria de TRI'S on nomès sortir enxufes el plat i pots anar jugant amb unes quantes corones, aquí fas servir gairebé totes les combinacions possibles, pots rodar unes quantes estones amb tot ficat, lo 53*11 (0 12 que no se ni quin porto en este cassette), es pot rodar bastanta estona amb lo 53 i jugant amb corones 13-17 anant ràpid, ràpid... al bucle principal hi ha una pujada d'uns 4 kmts (que es fa 2 vegades) de plat petit, hi ha repetxos durs de collons i per a postres el bucle final te un mur de una bona estona amb lo ( en lo meu cas ) 39*27 , a més a més es un circuit on per anar ràpid has de dominar B la bici, jq has de saber traçar B les corves baixant follat (qu hi ha unes quantes...) i has de saber esquivar cotxes sense afluixar si es dona el cas jq el tràfic està obert i les travessies de getaria i zarautz poden ser complicades en este aspecte !

Enguany el recorregut es un pel diferent, la pujada forta del segon bucle es per un altre lloc, no te el famos mur del quasi 30 % ( el d'enguany deu voltar el 20 %...) de l'any passat pero te uns 2 km + de pujada forta sostinguda, això es lo que bàsicament me desvirtue la comparació amb l'any passat !

Una vegada explicat això jo vaig sortir dels boxes en ganes de menjar-me a tots els dofins que portava per davant ( per cert, hi ha gent k veritablement va "clavada" en bici, però penso k ells deuen pensar lo mateix de mi si me puguessin veure al mar...) Nomès sortir de boxes ja encares los 4 km de pujada, els faig trankil i tot i passar gent, me fa la sensació k no paso tanta com l'any passat, penso k m'han degut treure mes estona nadant, una vegda corono, m foto el primer gel, enxufo el 53' i començo a "jugar", faig les 2 voltes al bucle principal a tot lo que puc, passant gent tota l'estona i pujant tots los repetxos "a bloque" ( es una de les ventatjes de coneixer el circuit i saber lo k duren los repetxos, on començen i on acaven...), passo per Zarautz i encaro l'altre bucle, pujo cap a Orio i pa'abajo cap al muro....i això ja es una altra història: dp de aprox 70 km rodant a bloque, a la primera rampa ja enxufo el 39*23 ! 50 metre i el 25' i 10 metres més i ja porto el 39*27, el canvi d'esforç per la musculutara es abismal, costa uns metros assimilar-ho, miro davant i a la recta d'aprox uns 200 m on som conto 5 tios peu a terra , sabates als acoples de la bici i caminant costa amunt renegant en arameu... (OJO que ha de ser dur això colegues....), me recargolo com una serp i vaig fent, en un moment faig un cop d'ull al contakm i marca : 6,7 km/h !!!! Ufffffff, la primera rampa es la mes dura, dp hi ha algun descansillo q me permet baixar algunes corones però de seguida torno a portar el 27'... i així durant uns 15' aprox diria jo, fins arribar al poble d Aia que sembla k no arriba mai ! A partir d'alli un gel i pa'abajo cagant òsties sense temps per a res mes....He fet tota la bici a tot lo k podia, ja que si B a la reunió tècnica quan van explicar les modificacions als circuits ja vaig veure que no seria fàcil trencar la barrera de les 5h, jo soc caparrot de mena i ho volia provar igualment, i no vaig badar ni un moment, ni un segons sense parar de pedalar, ni pel pla, ni costa avall, ni per veure aigua...RES, aquí encara anava fent números per veure si me'n sortiria, tot i k dp de la pujada forta, ja vaig veure k ho tenia molt complicat...arribo a la T2 i al baixar de la bici noto k a pesar d tot vaig prou sencer....Els que heu fet TRI's coincidereu amb mi que en els metres de la transició que portes la bici al costat i corres descalç ja et pots fer una idea de com estan les potes...la sensació no es dolenta ! Quan entro a boxes me fa la sensació de veure MASSA bicis, però això me temo que me pasa sempre... Al final he fet el parcial 148 ( vs el 143 del 2008), millorant el temps de l'any passat fins i tot ( ja que engunay no hi havia control amb xip i la T 1 la t2 estan sumades al temps de la bici ), he recuperarat un munt de puestos però de totes maneres doneu-vos conte lo ràpid que va la penya colegues !!!

EL RUN :

Faig una T2 bastant més ràpida, saludo als meus k no m'han parat d'animar tota l'estona i som-hi. Surto com sempre al ritme k me marquen les potes, miro el temps dels 2 primer km's i vaig aprox a 4'35" ummmmmmm, moments de dubte: vaig massa fort ? afluixo ? ho pagaré después ?? Decideixo no afluixar, dsd el primer km vaig amb un mal a les costelles del costat dret que me fa recordar la mateixa molèstia comentada per Irontrepa en un TRI d'enguany (ara no recordo quin era !) es similar al flato, pero ubicat directament a les costelles flotants, es una sensació rara, menys molesta que el flato però prou incomoda per obligar-me a no forçar més la màquina, la notaré jo diría que tota la primera volta (aprox uns 7km). Aguanto el ritme, no paro ni als avituallaments, ni per pixar ni res de res, tan sols "dedico" uns segons a les meues xiques a cada pas per volta, faig els 11 primers km entre 4'30 i pico i 4'40 i pico, mentre corro ja faig uns numeros ràpids i ja veig k lo de les 5 h "va a ser que NO !" però continuo al meu ritmei continuo passant gent a este sector ( i això si que es una novetat...) ...al final acabo els 20km en 1h34' ( per 1h38' del 2008) content de correr a un ritme constant (i pràcticamen 20" més ràpid per km k al HALF del maresme d fa 3 stmanes ! ) tota la prova i no havent tingut molèsties, entro a meta envoltat dels MEUS en 5h03'55 sense aconseguir trencar la barrera de les 5H però CONTENT d'haver-ho donat tot i de que m'ha sortit una cursa prou complerta i sobretot regular ( evidenmente deixant a banda el tema aquatic...) No us he explicat res de l'ambient que hi havia al poble, pq es difícil de fer-ho per escrit (ja intentaré recopilar alguna foto bona....) però de veres k es increible la de penya que pot haver animant als triatletes....es una autèntica delícia fer els 20km del run portat en volandes per la gent !
























SEMPRE us he dit que per poc que podré intentaré tornar cada any, això si : OBLIGUE-ME a apendre a nadar d'una vegada que l'estona d'angoixa que vaig passar al cantàbric no se la recomano a ningú !!! ;)

THANKS A TOTS PEL VOSTRE SUPORT, ABANS, DURANT I DESPRÈS DE LA CURSA !

7 comentaris:

ñoño ha dit...

Joan tranquil per la propera temporada ja anirem algun dia a nadar junts i ja et corregire los petits detalls per sortir de l'aigua amb mes solvènciam, 30' o 33' aprox, per cert enhorabona per la cursa .

Xavvv. ha dit...

Enhorabona per tornar a ser Finisher a la teva prova estrella de la temporada , a mes millorant el temps de l'any passat i la posició .

Aixó omple molt i et dona molts anims per continuar , aixi que endavant company.

Colibri ha dit...

Haurem de proposar al Regidor d'Esports que monto unes 24 h de natació. Ja ja ja. Llàstima de les distàncies entre tots, podriem fer com els fondistes de Balaguer. Aquests, abans d'entrar a la feina es casquen un bon grapat de kms. Us imagineu: Ñoño, Pollo, Xavvv, Pau, Pantani, Ramonet, Trepa, colibri, Pitoi ... dies de Novembre a la barca a les 7:00h per fer uns 1.500 mtrs?

joan ha dit...

per cert, no us ho he dit però no vaig veure a ningú xupar roda en tota la cursa, COM HA DE SER ! així dona gust competir...

Pau ha dit...

Enhorabona Joan novament. Ets un crack!

setball ha dit...

Molt bé Joan, kina història (d'amor) tant bonica estas vivint el l'Esport!!!
Ah!! Albi; a mi no hem possis pel mig als llistats de tri-atletes que pot donar lloc a equivocs!!!!
Pitoi.

joan ha dit...

Pitoi, comença a pujar a les piscines k enguany no vull excuses de mal pagadors a la TRIFESTA ! ;)