dilluns, 24 de novembre del 2008

YES, 'U' CAN !!!

Demà tot just farà un any d'aquesta foto ! Un any nomès ? sembla que faci més i tot, no ? la foto era el punt final d'una aventura que va nèxier com neixen totes aquestes històries, sense pensar-ho gaire ! una aventura en la que jose es va deixar enredar per mi de mala manera en lo que en principi semblava una bogería mes de les meves ! Lo que al començament semblava una quimera, a la fí va ser una bona experiència, i ara ja ningú tremola quan parlem de maratons, IM's o qsvol altra animalada ! per a mi era un pas més en la meva evolució, necessitava saber "que era" una marató i bueno, ja coneixeu el resultat ! Jose, però va sortir més content !

Doncs be, ja ha passat un any i diumenge vinent es torna a celebrar la Marató de Donosti. Enguany però no podrem repetir la foto de dalt i serà per culpa meva, pq esta vegada jo no hi seré. Jose en canvi SI que hi torna i per ell van estes 4 reflexions ara que encetem lo pitjor de tot el periode pre-marató : l'última setmana.

Fa temps que no trotem junts, noi ! Devies acabar fart d'anar sempre amb algú al costat que no callava ni a 4' / km !!! Recordo ara amb "carinyo" la mitja de mollerusa i sobretot la de Salou de l'any passat, on vaig acabar més cansat de la llengua que de les cames !!! Però i lo que ens reiem ??? bueno, sobretot jo....je,je,je.....
Me diuen que estas finet !!! , bueno, tambè me diuen que el pulsometro continua sense marcar be les ppm ! je,je,je.. Me diuen que tens un "trainer" PRO que et "porta en safata" ... me dius tu que tens bones sensacions tot i que fa dies que no me piques pq segur k tens por que t'unfla el cap amb idees, dietes, ritmes o xorrades diferent a lo que tens al cap....Bueno, jo ja t vaig deixar escrit per aquí ( dsd "el cariño" per descontat...) que considerava un "error de planificació" de cara l'IRONCAT el anar a Donosti, però bueno, com no m'has fet cas i ja estas al ball, pues a ballar noi que en això si que ets el TOP ONE de la colla !

Enguany tens un punt a favor teu molt important: NO me tindràs empegat els dies abans taladrant-te amb les meves històries i veritats absolutes, podràs menjar tots els bistecs i les proteïnes que et dono la gana el día abans si es lo que vols, no estaré per impedir-ho i bueno, com ni hi seré i com la confiança fot fàstic me permeto el luxe dsd el meu raconet d'aconsellarte a la meva manera. Com fa tan temps que no me deixes correr al teu costat, no se si estas tan finet com me dius o no, però et conec prou i a hores d'ara ja deus estar inmers en un mar de dubtes. L'objetiu com no potser d'altra manera dp del debut de l'any passat ha de ser baixar de les 3h30' ! me consta que fins i tot estàs més ambiciós i tot : PERFECTE NOI ! però no li perdos el respecte a la marató que tot i que jo encara no ho he descobert, he sentit dir que de tant en tant fiquen un MURO per fer-ho més divertit...Surtiràs amb la llebre de 3h30 ?, més fort ?, més fluix ? quin dilema, no ? Jo en lo teu cas sortiría empegat a la llebre de 3h30 tot i k això es lo de menys, en cap cas però pasaría la mitja més rapid de 1h40' ja que en cas contrari me temo lo PITJOR ! A pesar d'això que k t'he dit, TU saps com estàs i ja saps lo que es ser finisher en una marató o sigui que : SE VALENT COLLONS ! arrisca una mica ! Acaba amb sensació d que no podies fer millor temps ! Però regula, eh ? NO EXPLOTOS ! No acceptaré un abandono ! , se que saps patir, que ets un dels que fan honor de veritat al nom de "semprepatint" ho he vist un munt de vegades amb los meus ulls i jo personalment valoraré més si surts a per 3h20 i reventes però acabes que si surts a tornar a fer 3h35' ! Quina gràcia tindría, no ?

Te queden per davant los pitjors díes de tota la preparació i alhora els més importants. No tenen molt secret, menja normal fins dj i a partir d'allí, ja pots començar a carregar-te de CH fins a les celles, dsd la meva experiència, SOBREHIDRATAT el dj, dv i dss (a parts iguals d'aigua i isotònics), però NO el mateix día de la cursa jq sinó surtiras massa pesat i a més t'obligarà a parar a pixar més d'una vegada. No esmorzors tampoc en excès jq nomès serveix per no sortir amb sensació de gana, lo que t'aporte l'esmorzar del dia de la cursa per la marató en si, es insignificant, però tambè et pot fer sortir pesat ! Bueno, no es res que no sapigos i de ben segur que el teu trainer t'haurà fet un patró del qual no et desviaràs ni una miquiña, pero bueno...

RES MES, NOI ! Que surto un bon día i que DISFRUTOS de la cursa tot lo que pugos, i recorda que tot i no ser-hi, estare al teu costat fent força, com aquell dimoniet que apereix a les pel.licules a cau d'orella...VA, APRETA, QUE POTS !!!!!!! PER AIXÒ HAS VINGUT FINS DONOSTI ?? !!! VA COLLONS AMB GANES, HOME !!!! bueno, ja me coneixes, donan-te ÀNIMS a la meva manera ! Pensa-hi quan la cursa es faci pesada, pensa-hi quan les forces començon a desapareixer, pensa-hi si les coses no van tan bé com has planificat, pensa-hi si el día no acompanya !......PENSA que encara que no hi siga, T'ESTARÉ ANIMANT al teu costat ! Bueno, jo i molts dels de la colla, estic totalment convençut !!!

Yes, U can ! que diríen els ianquis .....MOLTA SORT NOI !!!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Be ñoño que tinguis molta sort en aquesta fita que t'has marcat , jo no se com estas perque no et veig mai entrenant pero desitjo que milloros la marca de l'any passat i crec que aquesta es la teva meta i si ho pots fer millor "ole tus huevos ".

Bueno noi lo dicho molta sort i moltes cames per aconseguir la teva meta .

Algun dia haure de fer una cafrada d'aquestes , pero encara no hem veig preparat.Tot arribara.

Anònim ha dit...

Pantani! Aquell s'ha pixat a les calçes amb la crònica. I la foto, la foto és made in gay gay gay. Dubtes? fa anys i anys que els te, els tenim i els tindrem, però estic d'acrd en el fet de donar-ho tot. Jo vaig aplicar el lema a Mollerussa i vaig sembla un Minardi. Però que collons, no diu que ha de ser un Iroman? Au pues, canya al tema, a veure si en comptes d'Iroman sirà un Geyperman! I, amic Ñoño, aquell dimoni que aprareix bufant i bufant per l'orella a Donosti el proper Diumenge... segur que no estirà sol... sirem darrere amb un bon rotllo d'esparadrap per fer-lo callar i tú a la teva. Sort i molta sort noi. Ave Maria puríssima!!!

Francesc Castellví Esteban ha dit...

Ñoño, tranki tio que sembla que vaigis a fer un viatje a la LLuna!! Es tracta de fer una Marató no? Tampoc es cap drama...
P'alante i a disfrutar!!

Anònim ha dit...

Sort a Donosti,Jose, si millores marca, millor, però sols es el primer pas per a ser finisher a l'Ampolla.
Alex

Robert ha dit...

animo ñoño!!
la meua experiencia en això és la mateixa q la teua.
jo, lo q més difícil vaig trobar, jo va ser controlar l'ansietat i els dubtes de la última setmana, especialment de la última nit. ME VAI FOTRE UN FART DE LLEGIR FOROS.....
la conclusió, que vai puguer confirmar corrent-la, és que planifiquis un ritme realista (d'acord amb els entrenos i testos q has fet, marques de mitges...) i que el dia de la cursa siguis fred i el cumpleixis escrupulosament.
per mi, hi ha una regla d'or, q és no fer mai la primera mitja més ràpida que la mitad del temps total objectiu, sempre 1 o 2 min per sobre. trencar esta regla és anar directe al famós muro (jo tot i saber-ho hi vaig caure de cuatre potes).
Això si, tb estic d'acord amb joan, que ajustis al màxim i q ho donis tot, q no acabis en la sensasió de q podies fer millor temps.
Res més, si has fet l'entreno q toke, tries un bon temps objetiu i et planifiques la cursa seguint la regla d'or, això són fabes contades...
ànimo i a disfrutar-la, jo tb estaré donant-te forces des d'aqui!!!

joan ha dit...

algú ha vist a noño o sap algo d'ell ??? s'ha cagat abans de començar ??? ha començat a correr cami de donosti per anar escalfant ???

Anònim ha dit...

m'he pixaqt tota per la cama llegint a follet i la veritat es q m'ha entrat la cagalera pre competitiva. Es lo 2on pero tinc els mateixos dubtes q el 1er, encara q aquesta vegada apostare fort i q salga el sol por antequera. penso q estic x baixar de 3:30 pero no massa mes, aquesta setmana vaig tenir una lumbalgia el dissabte i he parat 4 dies, nomes afecta al tupi pero afecta. Thanks a tots pel suport us dedicare una passada per la conxa i a tu follet t'en dedicare dos xq una mica tu ets lo responsable de q a la meva edat estiga corrent sense fugir suposo q el q em passa es q de gran vull ser com tu o fer les coses q tu fas,.... pero quan siga gran.

joan ha dit...

uffffffffffff, EXCUSES PRE-COMPE !!!! això me sone d'algo !!!! KAGAT !!!

Anònim ha dit...

Canviem lo nom Pantani, canviem lo nom: Sempre cagant!!!

joan ha dit...

ho tindrem en comte !

Anònim ha dit...

Molta sort!!!!!!!!!!